Gebouw

LabS55 is een creatieve hotspot: een knal oranje uitspatting gelegen in het industriële gebied rond Laakhaven en de voormalige Haagse Havens. Het pand bestaat uit een kantoorgedeelte en een bedrijfsgedeelte die samenkomen in een grote, speelse entree. LabS55 ligt op loopafstand van de Haagse Hogeschool, de Megastores en station Hollands Spoor. Het is met de auto en het openbaar vervoer prima te bereiken. Bovendien kun je er gemakkelijk parkeren, de huurders parkeren zelfs op het dak van het pand. LabS55 is stoer, heeft een no nonsense uitstraling en bovendien een eigentijds, zeer transparant en licht karakter.

LabS55 bestaat uit vier lagen met kantoorunits waarin zich een grote diversiteit aan creatieve bedrijven bevindt. Het kantoorgedeelte bestaat uit kleinere units van 40 tot 200 m2. Daarnaast bestaat LabS55 uit een aantal bedrijfsruimtes, waarvan sommige met eigen toegang en laaddeur en waarvan sommige maar liefst vijf meter hoog! Voor de ambachtelijke productiebedrijven die iets meer “tools” nodig hebben dan alleen een laptop en een kabel, is dit wel zo handig. De unitgrootte in het bedrijfsgedeelte kan variëren van 100 tot 500 m2. In alle units is internet aanwezig, LabS55 is aangesloten op een glasvezelnetwerk.

De beheerder in het pand zorgt ervoor dat alles reilt en zeilt en is altijd en overal bereikbaar voor vragen of hulp. Ook zijn er verschillende gezamenlijke voorzieningen en worden er met enige regelmaat (gezellige) activiteiten georganiseerd. Daarnaast kunnen de huurders 24/7 in het gebouw doorwerken. Het pand is van alle kanten voorzien van alarm en er is een beveiligingsbedrijf dat toezicht houdt.

De Gemeente Den Haag wilde destijds de creatieve sector stimuleren. Belangrijk onderdeel daarvan was het behouden en ontwikkelen van creatieve hotspots in en rond het centrum. LabS55 is zo’n locatie die in het belang is van het creatieve klimaat en de creatieve bedrijvigheid in Den Haag. Door de mix van verschillende bedrijven ontstaat een levendige omgeving dat samenwerking tussen de bedrijven stimuleert. De verschillende collectieve ruimtes voor ontmoeting versterken dit effect. Het is bovendien mogelijk om bedrijven te clusteren.

Units

Alle informatie over bedrijven en huur;

Nieuws